Botanica Orange & Gin – omiljeno gorko-slatko osvježenje

U specifičnu svježinu gina, savršeno su se uklopile slatkoća naranče i gorkasta aroma pelina te smo dobili odličnu kombinaciju za sve ginoljupce.

Idealna baza popularnih kombinacija

Primarni okus gina čine slatki bor i blaga citrusna aroma bobice, odnosno sjemenke smreke. Sve ostale biljke koje se dodaju tu su da istaknu ovu složenu kombinaciju okusa.
Njegova svježina i blaga gorčina te nenametljivost jasan su razlog zašto se tako dobro ponaša u prisustvu drugih sastojaka s kojima čini neke od najpoznatijih koktela, ali i zašto svako toliko otkrijemo neki novi.

Listi zanimljivih gin kombinacija, dodajemo Botanica orange&gin – koktel u kojem slatko-gorka aroma Botanice naranča & pelin upotpunjuje svježinu gina i daje mu poseban karakter.
No prije nego se bacimo na miješanje, provjerimo kome možemo zahvaliti za njegov nastanak i veliku popularnost.

Od lijeka za cirkulaciju do masovne proizvodnje u kadi

Iako se smatra engleskim nacionalnim pićem, gin potječe iz Nizozemske. Potraga za počecima ovog pića odvodi nas u 16. stoljeće do Franciscusa Sylviusa nizozemskog liječnika koji je osmislio napitak genever kao lijek za cirkulaciju. U 17. stoljeću za vrijeme nizozemskog rata za nezavisnost engleski vojnici mu daju nadimak „nizozemska hrabrost“ te se nakon završetka rata s njime vraćaju kući. Od čega, s vremenom, nastaje svima poznata Londonska verzija gina.

Dio popularnosti u ranim danima, može zahvaliti izrazito jednostavnom postupku pripreme koji se nerijetko odvijao u kućnoj radinosti i to u kadi. U takvim uvjetima nažalost nastaje piće izrazito loše kvalitete i okusa pa ga se zato uglavnom i miješalo s raznim drugim sastojcima. Upravo to i je razlog zašto je gin najčešća baza brojnih klasičnih koktela.

Korak po korak do Botanica orange&gin

Za ovu modernu kombinaciju, koju bez ikakvog problema u nekoliko minuta možemo zamiješati kod kuće, treba nam svega nekoliko sastojaka:

Sastojci

Što ti sve treba?

  • 3 cl gin
  • 12 cl Jamnica Botanica Naranča&Pelin
  • Dehidrirana naranča
  • Pupoljak mente
  • Poslužiti sa puno leda u vinsku čašu.

Priprema

  1. Vinsku čašu ispuniti ledom
  2. Dodati gin
  3. Dodati Jamnica Botanica Naranča&Pelin
  4. Dobro promješati
  5. Ukrasiti dehidriranom narančom i pupoljkom mente

Botanica Lemon Mojito – dašak ljeta u tvojoj čaši

Kada nikako ne možeš dočekati gušt tople ljetne večeri, složi si Mojito.

Jamnica Botanica Jamnica Botanica Jamnica Botanica

Ostani u kontaktu s Botanicom

to top