Botanica je kao i ti – Prirodno svoja

Život je putovanje koje nas često odvede na neočekivana mjesta. Snalazimo se najbolje što možemo. Nekad bolje, nekad lošije, ali ono što je važno – ostajemo vjerni sebi. Svojim osjećajima, vrijednostima i ciljevima. Ostajemo prirodno svoji.

Svaki dan je nova prilika za nova iskustva, zanimljive ljude, glazbu, umjetnost… Otkrivanje novih mjesta, okusa, doživljaja… I doista, kada god je to moguće, trebamo uživati do maksimuma te to svoje putovanje ispuniti pozitivom zbog koje ćemo se osjećati, ali i izgledati dobro.

Zajedno kroz nova iskustva i okuse

Samostalnost je pohvalna vrlina. Trebamo znati brinuti o sebi i znati biti sami sa sobom. Na taj način se upoznajemo i razvijamo. No isto tako, svi znamo da svako iskustvo dobiva posebnu dimenziju kada se dijeli. Priča je još smješnija kada čujemo kako se netko zarazno smije. Pa tako, iako sve možemo sami, s vremena na vrijeme dobro je širiti horizonte, pustiti neka nova iskustva i ljude u svoj život.

Jeste li primijetili kako su u zadnje vrijeme mnogi počeli planinariti? Neki su se pak posvetili kuhanju. A znamo i one koji su se primili slikarskog platna i počeli stvarati, ako ne umjetnička djela, onda barem pristojne rođendanske poklone. I ti si se u posljednje vrijeme odvažio/la u neke nove doživljaje? Ukoliko ti slučajno do sada to nitko nije rekao – svaka čast.

Sličnu paralelu možemo povući i s Botanicom. Volimo je samu, jednostavnu, a opet jedinstvenu, no ponekad mašta proradi i uz samo nekoliko sastojaka koje smo našli u frižideru složimo neki novi okus. Pa zašto se ne bismo svako toliko počastili nekim tekućim otkrićem. 😉

Mi ćemo svakako dati svoje prijedloge, ali još više bismo voljeli vidjeti tvoje. Samo reci koje sastojke, mi ćemo mixati i naravno podijeliti dojmove.

Glazba je život

Život bez glazbe ne bi imao smisla. Možda je ovo pregrubo za reći, ali zaista – jesi li ikada pokušao/la zamisliti tu gromoglasnu tišinu koja bi ispunjavala vožnju do posla, naša druženja, a da ne spominjem tulume i vjenčanja. Strava…

Ukusi su različiti i oni ovdje nisu predmet rasprave, ali vjerujem da se svi možemo složiti koliko nam je glazba važna i da za dobru mjuzu uvijek možemo naći i mjesta i vremena.

Upravo to, bit će nam jedan od zadataka – unijeti malo ritma, melodije i harmonije u našu svakodnevicu. Za to će biti zaduženi dragi talentirani ljudi kojima je glazba strast i život.

Unesimo boje, doživimo osvježenje

Siva, bijela, crna… klasici koji su uvijek siguran odabir, bez obzira pričamo li o odjevnoj kombinaciji ili recimo uređenju našeg doma. No ne zaboravimo, njihova jednostavnost, također otvara prostor  toplim i žarkim bojama koje će tako još više doći do izražaja. Narančasti, žuti i zeleni tonovi unose vedrinu i svježinu. Bilo kao višebojni minimalistički detalji ili kao odvažna monokromatska izdanja.

Znamo da boje utječu na naše raspoloženje. Znamo i da ih povezujemo s određenim emocijama. No nećemo ulaziti u velike filozofije već jednostavno želimo naše doživljaje obojati nekim vedrijim tonovima s pozitivnim konotacijama – kroz modu, umjetnost, dizajn, ali i prirodu u kojoj uz pomoć sunca dolaze do potpune ekspresije.

Narančasta – sreća, toplina, kreativnost, uspjeh, zdravlje.

Žuta – optimizam, energija, prijateljstvo.

Zelena – priroda, osvježenje, sigurnost, mir.

Osjećajmo se dobro, budimo dobro

Zaokupljeni smo. Tisuću stvari, misli, doživljaja, podražaja ispunjavaju svaki naš dan. Ponekad kao da doslovno čujemo svaki trzaj kazaljke na satu iako godinama samo gledamo u digitalac i slušamo kišu notifikacija. I nažalost, tek kada se dogodi nešto što nas izbaci iz tračnica zastanemo. Nekad je to prehlada, nekad neka loša vijest, a ponekad samo sjećanje na nešto što smo mislili da je ostalo iza zida od magle.

Što god to bilo i koliko god teško bilo, znamo da nismo sami. Svi imamo uspone i padove – bez jednog nema drugog, kao i u svemu u našim životima. Da ponekad nije teško, ne bismo nikad spoznali osjećaj beskrajne lakoće i zadovoljstva koji pojedina iskustva donose, a srećom takvih je mnogo.

Male stvari koje nas čine radosnima, mali znaci pažnje koji nas čine ljudima… dobrim prijateljima, partnerima, roditeljima, kolegama… Sve su to sitnice koje želimo isticati, koje želimo što češće prizvati u naš život, kako bi bio što vedriji, zdraviji i aktivniji.

Zato ćemo se okružiti dobrim vijestima i pozitivnim pričama koje će nam izmamiti osmjeh na lice, stvoriti AHA efekt ili nas samo jednostavno potaknuti da svaki trenutak vrednujemo još malo više.

 

U narednim mjesecima očekuju nas brojna zanimljiva druženja, iskustva i darivanja. Veselimo se svakom jer zaista pripremamo jednu zanimljivu priču koju bi bilo šteta propustiti. Budi u tijeku i prvi/a saznaj sve novosti ubaci svoju email adresu u formu za prijavu na newsletter i zaprati naš Instagram page botanica.drinks.

 

 

Jamnica Botanica Jamnica Botanica Jamnica Botanica

Ostani u kontaktu s Botanicom

to top